Home » Ο μετοικος και η συμμετρια- Νεο Βιβλιο

Ο μετοικος και η συμμετρια- Νεο Βιβλιο

by Nafsika

Hi my blinkers,

Από καιρό ήθελα να διαβάσω το μυθιστόρημα του Τεύκρου Μιχαηλίδη “Ο μέτοικος και η συμμετρία” είμαι βλέπετε από τις φανατικές αναγνώστριες των βιβλίων του και πραγματικά πιστεύω ότι είναι ένας από τους καλυτερους έλληνες σύγχρονους συγγραφείς.

Δεν ξέρω πως να ορίσω το βιβλίο του ο Μέτοικος και η συμμετρία, ως πολιτικό μυθιστόρημα, ως ιστορικό ή ως ενα μυθιστόρημα που τα ιστορικά πρόσωπα συναντιούνται και αλληλεπιδρούν με τους μυθοπλαστικούς χαρακτήρες όπως ακριβώς περιγράφεται το βιβλίο. Το μόνο που ξέρω είναι ένα βιβλίο που το διάβασα σε δυο ημέρες και θα το έκανα σε μια αλλά ήταν τόσα πολλά τα νέα στοιχεία που έπαιρνα και ήθελα να τα σκεφτώ, να τα ψάξω και μετά να συνεχίσω…

Ο Δημήτρης Αποστολίδης, ο κεντρικός ήρωας του βιβλίου, θα μεγαλώσει βιώνοντας τη φρίκη του πολέμου, του φασισμού και του διωγμού απο πολύ μικρή ηλικία θα ξεριζωθεί από την πατρίδα του το Αντάπαζαρ της Μικρασίας , θα φτάσει στην Σιένα της Ιταλίας και από κει θα αναγκαστεί να φύγει ζώντας το κυνηγητό από τους φασίστες του Μουσολίνι, θα φτάσει στην Ισπανία θα πάρει μέρος στον εμφύλιο και θα φτάσει στο κατακτημένο από τους Γερμανούς Παρίσι, σε όλα αυτά τα χρόνια το πάθος του για τη συμμετρία ήταν αυτό που τον συνόδευε και τον συντρόφευε.

Συναντήθηκε με κορυφαίες προσωπικότητες του εικοστού αιώνα και έγιναν μέρος της ιστορίας του, έγιναν η ιστορία του (αυτό είναι το μαγικό με τον Μιχαηλίδη ξεχνάς ποιος είναι φανταστικός και ποιος αληθινός χαρακτήρας, ποιος έζησε και ποιος όχι,  τους κάνει ένα με στη γραφή του).

Πραγματικά ενα υπέροχο βιβλίο που αξίζει κάθε του σελίδα….

Καλή ανάγνωση και μην ξεχνάτε να χαμογελάτε..!!!

teykros

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More